Zeytinyağlı kereviz, şüphe götürmeksizin en sağlıklı yemeklerden biridir. Kerevizin faydalarını anlatsak sayfalar dolusu yazmamız gerekir. Özellikle de lezzetli ve kaliteli bir zeytinyağı ile hazırlanan kereviz yemeği hem lezzet hem de besin değeri bakımından oldukça değerlidir. Yapılışı da oldukça kolay olan kereviz yemeğini siz de sonbahar ve kış dönemlerinde sofranızda eksik etmeyeceksiniz.
Zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi, bol zeytinyağı ve limon suyu ile yapılan en güzel yemeklerden biridir. Üstelik kereviz yemeğini portakal ile tatlandırarak hiç ummadığımız bir lezzete de ulaşabilirsiniz. Yapım aşamaları da oldukça kolay olan kerevizi meze ya da ana yemek olarak sofranıza eklemeniz de mümkündür. İşte, birkaç basit adımda zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır gelin yakından bakalım:
Ege usulü zeytinyağlı kereviz yaparken evde bulunan malzemeleri de çok iyi bir şekilde değerlendirme şansına sahipsiniz. Eğer hazırsanız işte, lezzetli ve besin değeri açısından değerli olan kereviz için gerekli malzemeler:
Yukarıdaki malzemeler sayesinde hem de çok kısa bir sürede lezzetli bir kereviz yemeği yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifi için ilk önce kerevizlerimizi güzelce soyup temizliyoruz. Eğer kerevizimizin sapları da sağlam ise onları da bir kenara ayırabiliriz. Sapları dilerseniz zeytinyağlı kereviz salatası için de değerlendirebilirsiniz.
Soymuş olduğumuz kerevizleri kararmamaları için limon sıktığımız suda bekletmeye alıyoruz. Bu esnada biz de havuçlarımızı soyarak yarım ay olacak şekilde orta kalınlıkta doğruyoruz.
Zeytinyağını tenceremize ekleyerek havuçları da içine atıyor ve bir süre kavuruyoruz. Havuçların kavrulması için 2-3 dakika gibi bir süre gayet yeterli olacaktır. Kavrulan havuçların yanına kerevizlerimizi de ilave ediyor ve yine sotelemeye alıyoruz. Kerevizler için de kavurma süresi 1-2 dakika olabilir.
Kavurma işleminden hemen sonra limon ve portakal suyunu da tenceremize ilave ediyoruz. Bir müddet karıştırdıktan sonra suyunu da ekliyoruz ve tuz, toz şeker ardından da istersek limon ve portakal kabuklarını da ilave ediyoruz.
Tüm bu malzemeleri kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişmeye bırakıyoruz. Ortalam 30-35 dakikalık bir pişirme süresi kereviz yemeği için idealdir. Kerevizlerimiz yumuşayınca yemeğimizi artık ocaktan indirebiliriz. Zeytinyağlı kereviz, genellikle ılık ya da soğuk tüketilen bir yemektir. Yemeği ocaktan indirdikten sonra bir müddet dinlendirmeniz gerekir.
İşte, kereviz en güzel nasıl yapılır artık siz de öğrendiniz. Size şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı kereviz için verilen püf noktaları aşağıda sizler için derledik. Püf noktaları sayesinde yemeğinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
Zeytinyağlı kerevizin kalori değeri adeta diyet döneminde olan kişilere hitap ediyor diyebiliriz. 1 porsiyon kereviz yemeğinde yalnızca 144 kalori değeri bulunmaktadır. Yani eğer isterseniz kereviz yemeğini diye listenize ekleyip değişik bir lezzet olarak tüketebilirsiniz. Besin değeri bakımından da oldukça ideal olan kereviz, diyet döneminde olan ya da sağlıklık beslenmek isteyen kişilere yöneliktir.